divendres, 14 de novembre del 2014

Cap projecte de poble al cap



Este matí hem tingut ple extraordinari. Un dels punts de l'ordre del dia ha estat aprovar noves inversions, ja que el refinançament d'un préstec (del qual pagàvem més en interessos que en amortització) ha alliberat vora mig milió d'euros.

L'equip de govern ens ha plantejat una sèrie d'actuacions urbanístiques, com ara l'adequació de la passarel·la peatonal del polígon (6.509,66 euros), millores en els camins rurals (35.000 euros) o un projecte de senyalització viària (que ja vam demanar fa més d'un any) per 60.000 euros.

Fins ací, i ja que l'Estat només permet invertir els diners derivats d'este superàvit improvisat en obres i actuacions urbanístiques, podríem estar d'acord, però ara ve l'altra part de la notícia: l'Ajuntament destinarà els altres 300.000 euros restants a ASFALTAR diferents carrers del poble, sobretot al barri del Mercat: la mateixa plaça quedarà asfaltada, així com els carrers Gómez Ferrer, Massanassa o Miguel Hernández.

Jesús Monzó i jo mateix hem votat en contra. I ara explicaré per què: en primer lloc, perquè entenem que hi ha carrers, com l'avinguda Diputació o el camí de les Corregudes que porten anys abandonats a la seua sort i que necessiten una intervenció d'urgència, perquè els carrers del Mercat que ara volen asfaltar que tenen un empedrat que caldria mantindre i respectar com un element urbanístic local (no només mantenen la frescor en estiu millor que l'asfalt, sinó que eviten que els cotxes agarren més velocitat) i perquè ni s'ha consultat amb els veïns ni se'ls ha demanat parer.

Però, per si això fóra poc, també hem votat en contra per denunciar que l'Ajuntament no té cap idea al cap. En els últims anys hem vist com es peatonalitzaven carrers, s'ampliaven voreres i s'eliminaven places d'aparcament, es refeien carrers empedrats i es tornaven a refer... i sense un pla d'actuació global de poble ni per barris.

Un Ajuntament no es pot gastar els diners de forma improvisada. No és admissible que es facen els carrers a la babalà i de qualsevol manera: un peatonal, un sense voreres, un empedrat o un altre asfaltat. Al Raval, per exemple, es peatonalitzarà el carrer de sant Antoni i el carrer Colom s'asfaltarà, sense que cap informe tècnic recomane una cosa per a un carrer i una altra per a l'altre.

L'Ajuntament té recursos per a dissenyar un pla d'actuació per barris, per estudiar les necessitats viàries del poble i adequar-les al veïnat i al que efectivament fa falta, perquè no es pot construir i cohesionar un poble amb pedaços improvisats.

Des de Compromís estem cansats de demanar responsabilitat a l'equip de govern i que les actuacions urbanístiques i viàries responguen a criteris tècnics i no a interessos polítics i electorals.

Estem a pocs mesos de les eleccions municipals i potser això explique algunes coses, però no les justifica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada