dilluns, 16 de febrer del 2015

El Centre d'Especialitats de Catarroja (Primera part)



El 15 de desembre de 2008 Francisco Chirivella, alcalde de Catarroja, i Manuel Cervera, conseller de Sanitat i hui imputat en la trama Gürtel, inauguraven el Centre d'Especialitats de Catarroja en els baixos del carrer Emili Ferrer.

Segons la nota de premsa que envià el PP «La construcción de este Centro Complementario de Especialidades ha supuesto una inversión de 436.000 euros, entre obras y equipamiento. En un futuro, estas consultas de especialidades formarán parte de un Centro de Salud Integrado que se construirá en el solar adyacente al actual centro de salud».

L'Ajuntament, tot i que no era competència seua, assumiria el cost del lloguer del local (uns 3.000 euros al mes) i sobre este tema convé fer algunes consideracions: a través d'una resolució d'alcaldia (que és un decret) de 18 de juny l'Alcalde es facultava a ell mateix per a signar el contracte de lloguer, encara que ja estava signat el 28 de març, dos mesos i mig abans, i es féu en contra dels informes dels funcionaris, que ja advertiren de la nul·litat del contracte per un grapat de causes que explicarem més avant.

Des de Compromís, tot i que sempre hem demanat que fóra la Conselleria la que assumira el cost del lloguer dels baixos del Centre d'Especialitats, hem exigit que es mantingueren les consultes, que augmentaren les especialitats mèdiques i quirúrgiques i que es no es desmantellara. Estes són les notes de premsa només de l'últim any:


Finalment, i tal com molts temíem, l'1 de gener de 2015 el Centre d'Especialitats tancava les portes i Catarroja es quedava sense consultes mèdiques i quirúrgiques, després d'una inversió de 436.000 euros que hui ja no valen per a res i, ara és on ve la festa, amb tres anys de lloguer per davant a 3.000 euros al mes.

Si tot açò no fóra prou, resulta que l'Ajuntament de Catarroja té un pla: declarar nul el contracte de 2008, fent un viatge en el temps, i declarar que el contracte que es va signar fa 7 anys ja es féu malament.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada